متاسفانه الان خيليهايمان فكر ميكنيم اگر از اسطورههاي ملي
و فرهنگي خود حرف بزنيم از مد افتاده و زشت است چرا؟
اين يعني ما با دست خودمان شناسنامههايمان را زير پا گذاشتهايم،
چسبيدهايم به ديگران.
رضا كيانيان بازيگر سرشناس تئاتر،سينما و تلويزيون درباره سينماي سه دهه انقلاب ميگويد:
يكي از مسائلي كه شايد در همه انقلابها مشترك باشد اين است كه ميدانند چه نميخواهند اما درباره آنچه ميخواهند بيشتر به گفتن آرمانها و ايدهها بسنده ميشود به همين خاطر،گذشته تخريب ميشود بدون آن كه
برنامهاي براي حركت به سمت آن آرمانها تدوين شده باشد و شايد يك نقص در مسئله هنر پس از انقلاب همين نبودن برنامهريزي منسجم براي حركت به سمت ايدهآلهاست.
وي به مديريت عرصه فرهنگ اشاره ميكند و با طرح اين سوال كه آيا 30 سال انقلاب براي بالغ شدن اين سينما كافي نيست؟ ميگويد:
چرا هنوز براي سينما دنبال صاحب ميگردند؟ سينماي ما چه زماني قرار است بالغ شود؟ اگر برخي ميگويند نابالغ است پس ما ميگوييم در اين مدت چه كردهاند؟
كيانيان با بيان اينكه نبايد مرزها را با هم قاطي كنيم ميگويد:در جامعه ما همه چيز رنگ و بوي سياست گرفته و اين حال آدم را بد ميكند.
وي كه با نشريه “ذكر” گفتوگو كرده با انتقاد از سياسي ديدن همه امور ميافزايد:
ما بايد ياد بگيريم كه در زندگي بخشي از مسايل سياسي است، بخشي اجتماعي و بخشي هنري. اگر ما مرزها را مخدوش كنيم آن وقت نميتوانيم به طور مشخص راجع به مسائل مشخص حرف بزنيم.
مثلاً درباره هنر نميشود بحث تخصصي كرد چرا كه ميترسيم سريع سياسي شود و جناحي و گروهي عليه ديگري استفاده كند. تا ميخواهيم راجع به فرهنگ حرف بزنيم يك جوري آن را ميچسبانند به سياست و جرياني كه آدم از حرف زدنش پشيمان ميشود.
كيانيان درباره اين جملهاش كه “ما ايرانيها شناسنامههايمان را زير پايمان گذاشتهايم”توضيح ميدهد:
من يك روز به چند تا از مسئولان كشور گفتم كه فرزندان شما “اسپايدرمن”را بيشتر ميشناسند يا رستم را؟ همهشان گفتند “اسپايدرمن”.
متاسفانه الان خيليهايمان فكر ميكنيم اگر از اسطورههاي ملي و فرهنگي خود حرف بزنيم از مد افتاده و زشت است چرا؟ اين يعني ما با دست خودمان شناسنامههايمان را زير پا گذاشتهايم، چسبيدهايم به ديگران.
وي ادامه ميدهد:
جوان ما بايد بداند به چه چيزي بايد افتخار كند مثلاً ما ايرانيها به
خانواده، پدر و مادرمان و روزي حلال افتخار ميكنيم حالا اين كشور و شهر بايد شناسنامه داشته باشد شناسنامه ما فرهنگ و تاريخ ماست اما چقدر از افتخارات تاريخ و فرهنگمان ميدانيم؟
شناساندن اين فرهنگ باعث ميشود جوان و نوجوان ايراني راستقامتتر حركت كند.
كيانيان ميافزايد:همه،چه حكومت و چه هنرمندان در اين زمينه مسئوليت دارند.
منبع :
http://www.jahannews.com/
—————————–
رضاکیانیان یکی از بهترین بازیگران سینما و تلوزینه
امیدوارم قدر این جور آدم ها رو بدومنیم
دسته بندیها: مطالب جالب,همه مطالب