تکنیکهای ارائه مطلب

0
  • Mature happy speaker at a business meeting giving a presentationدر این پست قصد دارم چند نکته رو درباره تکنیکهای ارائه چه در کنفرانس و چه در جلسه دفاع از پایان نامه ( thesis)، بهتون بگم:

    1- قبل از ارائه حتما چندین بار برای دوستانتون ارائه بدید تا بهتون کامنت بدن و نقاط ضعفتون رو بهتون بگن.

    2- بدترین چیز در ارائه نداشتن مدیریت زمانی در بیان اسلاید هاست .بارها شده که به پرزنتیشن هایی میرم که ارائه کنندگان 10 اسلایدآخر که در واقع مهمترین بخش پرزنتیشن هستد رو به علت کمبود وقت رد میکنن و میرن سراغ نتیجه گیری!!.

    حتما اسلاید هاتون رو هدفمند درست کنید و تا میتونید خلاصه وار حرف بزنید و چندین بارقبل از ارائه اصلی واسه خودتون ارائه کنید و زمان ارائه رو چک کنید تا بیش از 15 تا 20 دقیقه نشه..معولا متوسط وقت برای ارائه 20 دقیقه هست.. تعداد نرمال اسلاید هم 20 تا 25 تا..

     

    3- از مثال ، عکس و انیمیشن درحد معمول(نه زیاد) در اسلایدهاتون استفاده کنید تا کارتون جذاب بشه و خسته کننده نشه..

    4- بجای کپی پیست کردن کل مطالب فقط نکات مهم(پاور پوینتز) رو بصورت تیتر وار در اسلایدهاتون بیان کنید..این ضعفی است که دراکثر ارائه ها دیده میشه و محققان اسلایدهایی با حجم نوشتاری بالا تهیه میکنن که باعث خستگی حضارمیشه..

    5- رنگ پشت زمینه اسلایدهاتون رو معمولن روشن ورنگ نوشته هاتونو تیره انتخاب کنید.. فونتهای نوشته هاتونو هم سعی کنید بزرگ انتخاب کنید تا مطالب خوانا باشن.

    6- حتما اسلایدهاتون باید شماره داشته باشن تا اگر داور سوالی داشته باشه بتونه به شمارش ارجاع بده

    7- سعی کنید قبل از ارائه حتما در چندین جلسه ارائه شرکت کنید .چیزهای که به نظر خودتون در اون ارائه جذاب میاد رو از بقیه یاد بگیرید و از انجام کارهای که بنظرتون خسته کننده میاد در ارائه خودتون بپرهیزید.

    .یکی از خواص مفید شرکت در کنفرانس همینه..شما با نحوه ارائه آشنا میشید و تجربه کسب میکنید..

     

    همچنین ببینید:
    معرفی بهترین ربات های تلگرام سال 2020

    8- اشتباهی که اکثرا در ارائه انجام میدن خوندن کلمه به کلمه از روی اسلایدهاست.اسلاید ها فقط باید نقش یاد آوری یک سری نکات به شما رو داشته باشن و شما فقط با یک نگاهی اجمالی به تیترهای موجود در اسلاید بتونین اونو خیلی خلاصه توضیح بدین!!

    یادتون باشه در ارائه حتما باید رابطه چشمیتون با حضار حفظ بشه..این طور کارتون جذابترو حرفه ای تر به نظر میاد و حضار هم خسته نمیشن و به شما توجه بیشتری میکنن.

     

    9- سعی کنید ریلکس باشد و تند تند صحبت نکنید! اینو بدونید هیچکس به اندازه شما درباره کار شما اطلاعات نداره.این راز دلگرمی شماست..

     

    10- همیشه چندین اسلاید رو به عنوان پشتیبان در اسلایدهاتون داشته باشید و اونها رو مخفی کنید تا اگر داورها توضیحات بیشتری درباره یک موضوع از شماخواستن، شما سریع بتونید از اون اسلایدها کمک بگیرید.. یادتون باشه شما 20 دقیقه وقت دارید ولی زمان برای داورها نامحدوده!!پس سعی کنید حسابی واسه سوالات احتمالی داوران خودتونو آماده کنید.

     

    همچنین ببینید:
    چطور در یک زمینه کاری مهارت کسب کنیم؟

    11- به سوالات و نظرات (حتی اشتباه) داوران مخصوصن در جلسه دفاع با احترام جواب بدین..اگر نظر داور کاملا اشتباهه.خیلی با احترام بگید ممنون از نظر شما.یا حتی چرب و نرم تر بگیدممنون از نظرات یا سوال مفید و بجای شما..

    و خیلی محترمانه بگید حرف شما درست ولی اصل ماجرا اینه و نظر خودتون رو با استدلال منطق بیان کنید و داور رو متقاعد کنید!!با این جواب خیلی محترمانه نظر اونو رد میکنید!!

    نه اینکه در جوابش بگید شما اشتباه میکنید ویا سوال شما اشتباهه!! بعضن دیدم که در ارائه بجای جواب به سوال داور، از داور سوال میپرسن که آیا شما در این حوزه کار کردید!!(یعنی به زبان بی زبانی بهش میگید تو چیزی نمیدونی)

    یا به داورمیگن فکر کنم شما در این فیلد تخصص ندارید!!طبیعی هس که داور نسبت به این رفتار شما گارد میگیره.بارها شده که در ارائه تز این موضوع رو دیدم که داورها دوستامو ریجکت کردن…

    ممنونم که این پست طولانیو تا اینجا خوندید و امیدوارم همه شما ارائه های مفید و جذابی داشته باشید.

    By: Sajad Fkh

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    ممکن است شما دوست داشته باشید
    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.